• Punct de lucru: Str. Unirii, nr. 30, Craiova, jud. Dolj

  • contact@mareadecristal.ro

  • +40 722 829 999

Alimentația - principalul aliat pentru slăbit

Alimentaţia este unul din punctele cardinale cele mai importante pe care le folosim pentru a ajuta clienții să slăbească, fiind considerat unul dintre elementele fundamentale în acest scop. Pentru a atinge rezultatele dorite, în urma consultației, stabilim o alimentaţie conformă sistemului imunitar. O astfel de alimentaţie, adecvată caracteristicilor genetice și imunitare ajută la recuperarea echilibrului psihologic și fizic și contribuie la prevenirea obezității. Grupa de sânge este caracteristica imunitară pe care cunoaștem cel mai direct și cel mai simplu, este cartea de identitate a sistemului nostru imunitar. Din acest motiv fiecare persoană este programată să recunoască anumite alimente ca ideale și altele ca dăunătoare. Fiecare aliment conține un antigen. În cazul în care acesta nu este recunoscut de sistemul imunitar ca fiind potrivit pentru propriul organism, poate apărea pentru început un dezechilibru ocazional, care cu trecerea timpului devine dezechilibru mai accentuat, cum este obezitatea.

blog

Alimentația și sistemul imunitar

Ca să înţelegem cât este de importantă alimentaţia asupra sistemului imunitar, să ne găndim la şocul anafilactic produs de alunele americane la anumite persoane sau în regnul animal, la boala Creutzfeldt-Jakob. În cazul acesteia, în momentul hrănirii vitelor cu proteine animale, sistemul imunitar al acestora a fost imediat afectat. Eliminarea proteinelor animale din alimentație a dus la dispariția miraculoasă a bolii.

blog

Pe scurt, alimentele care au o influenţă importantă asupra excesului în greutate şi a obezităţi sunt:

- glutenul, în mod particular grâul asupra aparatului digestiv. Dintre cerealele care conțin gluten amintim grâul, care  în anul 1974 a fost modificat, astfel încât cantitatea de gluten pe care o conţine acum este mult mai mare. Aceasta face ca multe persoane să aibă probleme cu glutenul, ale căror rezultate nu sunt numai boala celiacă care se poate depista în urma analizelor specifice, dar și alte probleme, precum obezitatea. Acestor persoane glutenul le cauzează o iritație la stomac urmând ca persoana în cauză să simtă nevoia de alte alimente după ce a mâncat. Alte cereale ce conțin gluten sunt: ovăzul, orzul, secara, alakul și kamutul.
- cerealele fără gluten ( orezul, meiul şi porumbul ). Inclusiv aceste alimente duc la obezitate din cauza conţinutului mare de amidon care este responsabil de retenţia de lichide şi deci creşterea în greutate precum și multe alte probleme de sănătate. Dintre acestea porumbul este cel care creează cele mai multe probleme. Acesta se găsește fie sub formă de făină fie ca edulcoranţi.

blog


- toţi îndulcitorii sintetici duc la creșterea în greutate. Aici amintim maltitolul, dextroza.
- de asemenea siropul de glucoza- fructoza extras din cereale sub numele de maltodextrină, este omniprezent de la îndulcitor pentru băuturi răcoritoare la medicamente şi suplimente alimentare, gume de mestecat, bomboane,alimente pentru nou născuţi. Este de ajuns consumarea unei singure bomboane pentru a-ți bloca pierderea în greutate. Aceşti îndulcitori sunt prezenți în alimente sau băuturi “ fără zahăr”, ducând la un larg consum în cazul celor care vor să piardă greutate.

blog


- cartofii, sunt bogaţi în amidon. Industria alimentară îi folosește excesiv sub forma directă de amidon sau făină de cartofi. Sunt totodată folosiți în alimentația celor ce suferă de boala celiacă.
- laptele, chiar dacă conţine foarte puţine calorii, este unul din alimentele care reține lichide.
- fructele - de asemenea conduc la retenția de lichide.

 Corpul uman este o maşină complexă, în cadrul căreia fiecare organ şi aparat este în legătură cu alte organe şi aparate, care pot fi amplasate la distanţă unul de altul şi care se pot influența reciproc. Această viziune holistică este susţinută de medicina chinezească de circa 4000 de ani. Astfel probleme la ochi sau la unghii, pot indica un dezechilibru al ficatului, sau o durere de cap în timpul ciclului menstrual poate indica dezechilibru al vezicii biliare. În același fel persoanele cu exces de greutate, în funcție de localizarea masei grase, cum ar fi depozitul de grăsime la nivelul abdominal indică predispoziția la probleme metabolice. De asemenea, alte particularități cum ar fi culot de cheval, la femei, indică un dezechilibru la nivelul vezicii biliare. Toate acestea deci, pot indica un blocaj energetic al unui organ sau aparat, printr-un stil de viață și un stil alimentar neadecvat propriului sistem imunitar.

blog 
Obezitatea poate să fie ereditară. Această problemă se poate elimina prin evitarea repetării greșelilor generației precedente. Trebuie să se ţină cont şi de faptul că sistemul imunitar al celei de-a doua generaţii este mult mai slab decât cel al generaţiei precedente, pentru că toate greselile făcute de aceasta se transmit următoarei. Este de ajuns să studiem copii persoanelor supraponderale care se nasc cu exces de greutate sau acesta apare la o vârstă destul de fragedă.
blog